ללא נושא

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 02/02/10 15:37 יח בשבט התשע

שאלה

שלום רב,

2 שאלות לכבוד הרב.

1) האם הסתכלות בגברים נחשבת לעריות?

ואני מתכוון מה הכוונה לעריות לפי התורה?

2 גברים חס ושלום יחד נחשבים לעריות או שלא בזה דברה התורה?

2)אני מנסה להבין מה האיסור של שני גברים שהם הומוסקסואלים אם הם לא חלילה מבצעים מעשה ממש.

תודה לכבוד הרב,

וסליחה על השאלה אם היא בוטה.

תשובה

לשואל: שלום,
ראיית הערווה עצמה לגבי קריאת שמע ותפילה: אין הבדל בין גברים ונשים.
מעבר לכך, אין איסור ממשי להסתכל בגברים ועדיף שלא להרבות בזה כדי לא להיגרר לאיסורים ממשיים.
זאת לדעת שהאיסור של משכב זכר נחשב לאיסור גילוי עריות לכל דבר.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה