ללא נושא

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 07/02/10 17:00 כג בשבט התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אתמול אחרי שהחזקתי בסידור שמתי לב כי יש לי ביד חתך מדמם. אני לא יודעת אם הדם נגע בסידור או לא. רציתי לברר מה עלי לעשות בנדון במידה והסידור התלכלך בלי ששמתי לב.

אשמח לתשובתכם.

תשובה

לשואל: שלום,
כיוון שיש ספק אם היה בכלל נזק ואף אם כן, לא ברור שהנזק שווה פרוטה לא נראה שיש כאן חיוב תשלומי בנזק.
במידה שברור שהיה נזק ששווה פרוטה יש חיוב תשלומים ואם זה סידור של ציבור אזי כדאי לתת סידור חדש שכן תמיד יש ערך לתרומה שתורמים עבור הציבור .
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה