ללא נושא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 25/05/10 16:06 יב בסיון התשע

שאלה

בס"ד

שלום

אני עורך מחקר וברצוני לדעת בבקשה מהם המקומות בש"ס בהם מופיעה ההגדרה בית תמחוי (או מילה דומה וכד')

תשובה

בס"ד

שלום לך

בית תמחוי באופן זה לא מופיע בש"ס - על פי פרוייקט השו"ת, אבל במינוחים אחרים הוא מופיע.

אני מציע לך להשתמש בפרוייקט השו"ת בחיפוש אחרי המילים תמחוי (לא בית תמחוי), עניים, סעודות לעניים. עיין בסוגיית הגמרא בבא בתראח' ע"ב ובכל סוגיית צדקה שם.

בהצלחה