ללא נושא

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 24/01/10 22:11 ט בשבט התשע

שאלה

בס"ד

שלום ויישר כוח לכל העוסקים במלאכת הקודש הזו!

שאלתי קשורה לציבור החרדי והדתי לאומי.

העניין הוא שבאורח החיים, איך לחיות את התורה בחיים עצמם, יש בהחלט מעין נקודות זכות לציבור החרדי.

בציבור החרדי יש הקפדה יתרה על בנים-בנות וזה מבורך; כדי לתת ולתרום, בנים תורמים לבנים ובנות תורמות לבנות, בעוד הציבור הדתי לאומי מתערבב בין שני המינים.

אני מאוד מאמינה בציבור הדתי לאומי, אך זה נראה כאילו אנו "יורדים" על מנת לעלות. יש עוד הרבה עניינים שאפשר ללמוד מהציבור החרדי אך זה במיוחד צורם לי. אני מבינה את היופי והגיוון שבעבודת ה', שיש הרבה זרמים בעולם התורה, אך בקשר להתנהלות החיים עצמם הדברים מתנגשים לי. יש לציין כי אני עצמי מאוד משתדלת לא להתערבב ולהגיע לשיחות מיותרות עם בנים (בסניף..) אך מנגד אני לא מתעלמת מהעובדה כי עם ישראל נמצא בירידת דורות ויש לצאת מעצמנו כדי להפיץ את אור התורה ולהוסיף יותר אור.

אשמח לשמוע את דעתך, ושוב תודה רבה רבה!

בת-אל

תשובה

לשואלת:
שלום,
כעיקרון יש לשמור על ההלכה המחייבת הפרדה בין בנים ובנות בתפילה ובדברים נוספים ואולם, צריך לדעת שאין הפרדה זו מונעת עזרה וסיוע של בנים לבנות כשיש צורך בדבר.
בכל אופן כדי להתייעץ עם תלמיד חכם על כל שאלה שמתעוררת.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה