כיסוי ראש לגרושה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/22 09:00 יג באב התשפב

שאלה

שלום

אני גרושה מזה כחודש , לאחר 17 שנות נישואין עם גבר אלים מבחינה רגשית ונפשית בעיקר.

היום לאחר הגירושין אני חלשה נפשית ומנסה לרומם את עצמי.

כל שנות הנישואין לא יכולתי לראות את שערי והייתי עם כיסוי ראש מלא. ממש אהבתי והתגאתי בו. היום לאחר הגירושין , הכיסוי מבחינתי שייך לבעל המתעלל ומעבר לכך שקשה לי העובדה שאני כל כך רוצה להתחתן (אחרי שנים שאני חייתי עם בעל שהיה אויב ) וקשה לי נפשית שחושבים שאני נשואה .

אני גם מדמיינת שאם אצטרך להפגש אתבייש מאוד להיות עם כיסוי ראש.

האם אני מחוייבת לכיסוי?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מברך אותך על דרכך החדשה ויהי רצון שתמצאי את זווגך הנכון והאמיתי במהרה

את צריכה לדעת שאין לאיש הקודם שלך כל בעלות ולא פרור בעלות עליך. התגרשתם ואתם נפרדים ואין בינכם כל קשר. גם הכיסוי ראש לא שייך לבעל הקודם שלך, את אשה חופשיה ומשוחררת אלא שאת רוצה לשמור את ההלכה המצריכה גם אשה נשואה לחבוש כיסוי ראש. על כן אמנם כיסוי ראש הוא קצת מפריע, ולכן את יכולה ואינך צריכה להראות את הכיסוי ראש שלך אבל מאידך אפשר ללכת עם פאה נכרית (יש היום כאלו שאפילו קשה להבחין שזה כסוי ראש ולא שער טבעי) וכן הכריע ביביע אומר ח"ד אבן העזר. על כן תשתדלי להראות במיטבך ולמצוא את זווגך האמיתי במהרה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .