יש ימים שבהם לא מתחשק להתחיל עם עוף בתנור, אורז בסיר וירקות במחבת. כאן הכל מתבשל יחד: צורבים את הפרגיות, מוסיפים בצל וגזר, ואחריהם את האורז והאפונה. בזמן שהסיר על האש אפשר לחתוך סלט, וזה כל מה שצריך להוסיף לשולחן.
מצרכים
- 600 גרם פרגיות ללא עצם, חתוכות לקוביות בגודל כ-3 ס"מ
- 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף ומסונן היטב
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 כוס אפונה קפואה, ללא הפשרה
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות שמן
- 1 כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, 1 כפית מלח, או לפי הטעם ורבע כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב וכבד עם מכסה מתאים. מוסיפים את הפרגיות בשתי נגלות וצורבים על אש בינונית-גבוהה, כ-3-4 דקות לכל נגלה, עד שהן מקבלות מעט צבע. מעבירים לצלחת נקייה. הן עדיין אינן מבושלות לגמרי ויחזרו לסיר להמשך הבישול.
מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים לסיר את כף השמן הנותרת ואת הבצל. מטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 3 דקות. מוסיפים שום, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל ומערבבים כחצי דקה.
מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מחזירים את הפרגיות ואת הנוזלים שהצטברו בצלחת, מוסיפים את האפונה ויוצקים את המים הרותחים. מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
מכסים, מנמיכים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים כ-20 דקות. בודקים שהאורז התרכך ושהנוזלים נספגו. אם האורז עדיין קשה והסיר יבש, מוסיפים רבע כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות.
מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות. פותחים, מאווררים בעדינות את האורז בעזרת מזלג ומגישים חם.