שאלה
אני עובדת בחנות נעליים כבר כמה חודשים.
לחנות הנעליים יש חבר מועדון שלמי שיש אותו נצברות נקודות שזה בעצם כסף..עכשו המנהל שלי אמר, שמי שלא שואל אןתך על הנקודות אל תגידו לו שיש לו ,כי זה מוריד מהמכירות.אז שאלה ראשונה מה אני אמורה לעשות זה לא דבר הוגן לא לספר לאנשים על הנקודות שלהם אבל מצד שני המנהל אחראי זה המקום שלו ואני לא יכולה לעשות משהו שהוא לא מסכים.
ובנוסף יש גם יום הולדת לחברי מועדון שזה 20 אחוז הנחה וגם את זה הוא אמר מי שלא שואל אל תגידו לו שיש לו יום הולדת האם זה בסדר?האם אני צריכה ללכת לפי מה שמנהל שלי אומר לי?
תשובה
שלום לך
תזכי למצוות על ערנותיך ורצונך לדקדק בעניני ממון.
במקרה שלך את צריכה לעשות את מה שבעל החנות אומר.
הממון שלו {או שהוא נציג של בעל הממון} והוא נותן הנחה רק למי שמגלה שיש הנחה לחברי מועדון או ליום הולדת. מי שלא מגלה זאת בעצמו או לפחות שואל 'אם יש הנחה' - מבחינתו אינו זכאי להנחה.
בברכה ובהצלחה
דוד לוי
098987548
* מבחינה עיסקית הוא טועה כי אנשים מעדיפים לקנות בחנות שמפרסמת את ההנחות שהיא נותנת. אבל מבחינה הלכתית זו זכותו המלאה