חילול שבת ולשון הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/05/18 15:25 כד באייר התשעח

שאלה

לכבוד הרב,

שלום.

מעניין אותי האם עוון חילול שבת ועוון לשון הרע באותה משקל או שאחד מהם יותר חמור מהשני?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרמב"ם מציין בהלכות תשובה (פרק ג הלכה ד):

יש זכות שהיא כנגד כמה עוונות, שנאמר "יען נמצא בו דבר טוב" (מלכים א יד,יג); ויש עוון שהוא כנגד כמה זכייות, שנאמר "וחוטא אחד, יאבד טובה הרבה" (קוהלת ט,יח). ואין שוקלין אלא בדעתו של אל דעות, והוא היודע היאך עורכין הזכייות כנגד העוונות.

מכאן שאיננו יודעים כיצד שוקלים עוונות בשמים.

עם זאת אפשר לדעת משהו על חומרת מעשה לפי העונש שנקבע לו בתורה.

המחלל שבת חייב מיתה.

בתורה מסופר שמרים לקתה בצרעת בגלל שדברה לשון הרע

שאל את עצמך מה קשה יותר למות או לסבול מצרעת...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן