בדיקת שעטנז

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/01/19 14:31 טז בשבט התשעט

שאלה

שלום לרב,

אני רוצה להזמין סוודר לילד קטן מאתר אינטרנט בו כתוכ שהרכב הבד הוא

64% אקריליק, 22% פוליאסטר, 10% צמר, 4% אלסטן.

האם יש לבדוק האם יש שעטנז בסוודר?

תודה,

רות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

מקובל כי חוטי הפשתן יקרים מאוד לייצור ואין בהם כדאיוּת לעומת ההמצאות החדשות.

לכן כשמדובר במפעלים גדולים והחשש הוא בגלל חוטים (בניגוד לחשש בכתפיות שהיה פעם),

אין צורך לבדוק, שזה בגדר מיעוט שאינו מצוי כלל.

(להרחבה: ערוך השולחן יורה דעה סימן שב סעיפים ט-יב)

תתחדשו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן