יום הקצפת הבינלאומי הטיפ שיציל לכם את הקינוח כשהקצפת מתפרקת

עוד יום בינלאומי וחסר חשיבות מעניק לנו הזדמנות לחגוג עם קינוחים נהדרים ואווריריים. המומחים של מחלבת יטבתה מסבירים מתי כדאי להשתמש באיזו שמנת, וגם, קינוח למריטוצו קלאסי

חדשות כיפה חדשות כיפה 04/01/23 17:33 יא בטבת התשפג

הטיפ שיציל לכם את הקינוח כשהקצפת מתפרקת
צילום: shutterstock

נדמה שבשנים האחרונות נולדים עוד ועוד ימים בינלאומיים. יום השוקולד, יום השוקולד המריר וגם יום הגלידה ויום העוגה. גם במסורת הנוכחית, של יום הקצפת הבינלאומי שחל בחמישי לינואר, הרעיון הגיע מארצות הברית של אמריקה, שם חגגו בפסטיבלים מקומיים את עצם קיומה של הקצפת המושלמת, שמנת מתוקה שנטרפה בתוספת סוכר או חלב. לרגל היום המיוחד ולכבוד ההזדמנות לחגוג עם קינוחים טעימים, מחלבת יטבתה מציגה את הטיפים שיעשו לכם קצפת מושלמת

1. הקצפה מקצועית

מכניסים את מיכל השמנת + המקצפת + הקערה למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה, אם אין מקום במקפיא - תקפיאו רק את השמנת.

2. מה עושים אם הקצפת התפרקה?

התחלתם להקציף, שכחתם לכבות את המיקסר והקצפת "התפרקה"? לא לזרוק! גלגל הצלה: אפשר להוסיף לקצפת המפורקת עוד קצת שמנת קרה ולהקציף הכל מחדש –   תקבלו קצפת מעולה ואוורירית. בנוסף, אפשר לחמם את הקצפת המפורקת על חום נמוך עד שהיא חוזרת למצב נוזלי, שומרים במקרר 24 שעות ואז אפשר להקציף מחדש. 

3. מתלבטים באיזו שמנת להקציף? 

  • שמנת 38% שומן היא ניטרלית ללא תוספת סוכר, היא תקבל בשמחה על תוספת טעם פודינג, סוכר, שוקולד.
  • שמנת 32% שומן יש בה מעט סוכר מוסף, היא מתוקה בדיוק כמו שצריך, ואפשר להקציף ולאכול עם תות טרי.. יאמי.
  • שמנת צמחית 21%  שומן, מתאימה לקינוחי פרווה וכמובן לטבעונים.

מתכון למריטוצו קלאסי: לחמניית בריוש איטלקית במילוי מושלם

צילום: נמרוד סונדרס