שוק תחליפי החלב נמצא בתנופה ובניסיון לתת מענה לאלרגנים לחלב, טבעונים או סתם מכורים לקפה שלא יכולים לחכות בין בשר לחלב רשתות השיווק בישראל משווקות תחליפי חלב משלל מרכיבים. לא התחברתם לחלב שקדים או לחלב הישן מהסויה, שימו לב ללהיט הבא בשוק חלב.
(החלב החדש).
במספר מדינות בעולם החלו לאחרונה לשווק תחליף חלב מיוחד שעשוי מתפוחי אדמה. התחליף המפתיע כבר משווק בסין, שוודיה ואף בחלקים מסוימים בבריטניה. לא ברור מתי יגיע המוצר מפתיע לישראל אבל מסביב לעולם הוא גורף שבחים. בין היתר משום שהוא דל בקלוריות ומכיל המון ויטמינים.
בסוף שנת 2017 חשפה חוקרת המזון השבדית ופרופסורית באוניברסיטת לונד, אווה טורנברג, כי מצאה דרך להפוך תפוחי אדמה רגילים למשקה עשיר להפליא דמוי חלב, והשנה הוא כבר הגיע למדפים. "הבחירה שלנו להשתמש בתפוחי אדמה כבסיס לחלב פירושה שיש לנו משקה סופר-בר-קיימא. תפוחי אדמה לא צריכים הרבה מים כדי לגדל אותם, מה שהופך אותם ליבול סופר-בר-קיימא בהשוואה לתחליפי חלב אחרים כמו פולי סויה, שקדים או שיבולת שועל. שלא לדבר על כך מוצרי חלב להם נזק סביבתי עצום." אומר מנכל חברת DUG שעומדת מאחורי המוצר.
בדף הפייסבוק שלה, DUG מספרת כי כמה בתי קפה באנגליה החלו להשתמש בגרסת הבריסטה של המשקה שלה. המשקה המפתיע יגיע בקרוב גם לישראל, שווה לנסות.