מדיניות החיסולים

רגע לפני שאתם נכנסים לאטרף הנקיונות, שרה בר אשר עם הטיפים שיעזרו לכם לשמור על הגיזרה עוד לפני החג

חדשות כיפה שרה בר אשר 06/04/11 00:00 ב בניסן התשעא

מדיניות החיסולים
istockphoto, צילום: istockphoto

משנכנס ניסן, מרבים בכל בית כשר לפסח, במדיניות החיסולים. וכמו בחיסולים, גם כאן מחסלים אויבים. שבועיים לפני פסח אתם עסוקים בניקיון הבית, ובלכלוך הגוף.

בל תשחית, זאת המילה שמלווה כל ביס שננגס בפיתה שנשכחה במעמקי המקפיא. מאכלים שלא התחשק לכם לאכול, נאכלים כעת כי חבל לזרוק. אתם מבשלים, החג כבר בפתח ואתם נאלצים לאכול את מה שנשאר אחרת הוא ייזרק. בל תשחית אמרתי? ומה עם הגוף? אותו מותר להשחית?

רגע לפני שגופכם הופך להיות מדורה לביעור חמץ, אני מזכירה: אתם עוד תצטרכו אותו. את הגוף כמובן. קודם כל, אתם צריכים להכניס אותו לתוך בגד חג מחמיא. זוכרים!? ושנית, זה הגוף שלכם. מה שאני רוצה להגיד הוא: אם בכל ימות השנה לא הכנסתם אויבים קטנים למזווה, למקרר, או לפריזר, כעת לא תצטרכו לחסל אותם בבדיקת חמץ.



שווה את הביס? (צילום: yummyporky-cc-by)



עוד מנהג שהשתרש ברוב קהילות ישראל וכמעט הפך לדין הוא: מנהג אכילת פלאפל, לאפות ופיצות בכל ימות השבוע שלפני החג. והמהדרין מקפידים אפילו על שבועיים. כך יוצא, שבשביל שבוע אחד של פסח אתם אוכלים אכילת ארעי במשך שבועיים. אפשר לאכול בחוץ. אבל למה את המאכלים האלה? ואם תרצו, אפשר גם לאכול בבית, במרפסת, או בגינה ועדיין להקפיד על כל מחמירה ומחמירה....

בעבר היו מקריבים את אם המשפחה. זכר לקרבן הפסח. היום אם לא מצאתם דיל טוב בבית הארחה, תמצאו את עצמכם אוכלים בליל הסדר אוכל מוכן מקייטרינג. האוכל נארז בתבניות פלסטיק וניילון נצמד והוא מגיע במצב צבירה קפוא. אז נכון שעד שבית המקדש יקום לא תקריבו קורבנות. ובכל זאת, העדיפו קייטרינג טרי. כזה שקניתם בו את האוכל יום קודם. (ואפשר לקנות אוכל טרי גם בחול המועד). או שתחלקו את הבישולים בין כל המסובים. אם כל אחד צריך להביא משהו, זה יותר טעים ובריא. אם בכל זאת קניתם קפוא, תעשו טובה, אל תשימו את התבניות האלה שיתחממו בתנור. נכון הן עמידות. אך אתם לא. זכרו פלסטיק הוא תוצר של נפט. לא בשביל זה יצאנו ממצרים.

אם תשאלו אותי, ואני מקווה שאתם שואלים. רבי עקיבא ורבי טרפון אכלו בבני ברק רק את המאכלים שהיו על קערת הסדר. תחשבו על זה, מדובר בארוחה שלמה. כריכים ממצות מרוחות בחרוסת לצד ביצים במלח, חסות ושאר ירקות. יש כאן ארוחת ערב משביעה ומזינה. וכל זה עוד לפני ששתינו ארבע כוסות של יין. בימינו קערת הסדר לא נחשבת אפילו כמנה ראשונה. כל מה שאכלנו עד שולחן עורך זה היה ב"כאילו". בשעה עשר בלילה, מתחילים לאכול "על אמת". כשהכריך של הלל הזקן מצליח בקושי לעבור את התריסריון, או אז, מתחילה המתקפה האמיתית. חג או לא חג? אז שלא נסבול?

שרה בר אשר, מטפלת ברפואה משלימה ובשיטת "אכול נכון לפי סוג הדם שלך". הטיפול באמצעות המייל או הטלפון או בקליניקה לרפואה משלימה באלקנה.