לעבור את הפסח ללא תוספת במשקל

המומחים של שערי צדק עם 10 כללים, כיצד לעבור את הפסח בשלום ללא תוספת משקל ועלייה בכמות השומנים.

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/03/15 15:24 ג בניסן התשעה

לעבור את הפסח ללא תוספת במשקל
shutterstock, צילום: shutterstock

  1. באפיית עוגות ופשטידות ניתן להחליף חלק מהביצים השלמות בחלבוני ביצה.
  2. צורות הבישול המומלצות הן: אפייה בתנור, בישול במיקרוגל ואידוי. יש להימנע מטיגון בשמן.
  3. בעת טיגון יש להשתמש במחבת טפלון בו ניתן לטגן ללא שמן או בכמות שמן מופחתת.
  4. יש להעדיף טיגון בשמן ולא במרגרינה.
  5. מומלץ להרבות באכילת ירקות חיים ומבושלים. שיטות הבישול המועדפות הן במים או באידוי.
  6. בממרח על מצה , עדיף להשתמש בגבינות לבנות עד 5% וריבה ולהימנע משימוש בממרח שוקולד, חמאה ומרגרינה.
    זכרו :
    45 קלוריות = 1 כפית חמאה / 1 כפית ממרח שוקולד / 1.5 כפות גבינה 5% / 3 כפות גבינה %½
  7. כמנה אחרונה מומלץ להכין סלט פירות, ליפתן פירות או פירות אפויים- כתחליף למיני מאפה.
  8. בעת קיום מצוות 4 כוסות בליל הסדר, עדיף לשתות מיץ ענבים במקום יין וכן עדיף יין יבש על יין מתוק.
    לידעתכם:
    ½ כוס יין מתוק (100 cc ) מכילה 167 קלוריות
    ½ כוס יין יבש (100 cc) מכילה 100 קלוריות
    ½ כוס מיץ ענבים (100 cc) מכילה 73 קלוריות.
  9. לאנשים הסובלים מיתר כולסטרול בדם מומלץ להימנע מאכילת עוגות ועוגיות המכילות קוקוס שהינו שומן רווי.
  10. יש לזכור: ½ מצה = פרוסת לחם = 80 קלוריות

אפשר לאכול מצות קלות במקום מצות רגילות ואוכלי קיטניות יכולים לאכול פריכיות אורז
ובכלל נצלו את ימי חופשת הפסח ליציאה מן המטבח מן הבית לטיולים רגליים בחיק הטבע.