- באפיית עוגות ופשטידות ניתן להחליף חלק מהביצים השלמות בחלבוני ביצה.
- צורות הבישול המומלצות הן: אפייה בתנור, בישול במיקרוגל ואידוי. יש להימנע מטיגון בשמן.
- בעת טיגון יש להשתמש במחבת טפלון בו ניתן לטגן ללא שמן או בכמות שמן מופחתת.
- יש להעדיף טיגון בשמן ולא במרגרינה.
- מומלץ להרבות באכילת ירקות חיים ומבושלים. שיטות הבישול המועדפות הן במים או באידוי.
- בממרח על מצה , עדיף להשתמש בגבינות לבנות עד 5% וריבה ולהימנע משימוש בממרח שוקולד, חמאה ומרגרינה.
זכרו :
45 קלוריות = 1 כפית חמאה / 1 כפית ממרח שוקולד / 1.5 כפות גבינה 5% / 3 כפות גבינה %½ - כמנה אחרונה מומלץ להכין סלט פירות, ליפתן פירות או פירות אפויים- כתחליף למיני מאפה.
- בעת קיום מצוות 4 כוסות בליל הסדר, עדיף לשתות מיץ ענבים במקום יין וכן עדיף יין יבש על יין מתוק.
לידעתכם:
½ כוס יין מתוק (100 cc ) מכילה 167 קלוריות
½ כוס יין יבש (100 cc) מכילה 100 קלוריות
½ כוס מיץ ענבים (100 cc) מכילה 73 קלוריות. - לאנשים הסובלים מיתר כולסטרול בדם מומלץ להימנע מאכילת עוגות ועוגיות המכילות קוקוס שהינו שומן רווי.
- יש לזכור: ½ מצה = פרוסת לחם = 80 קלוריות
אפשר לאכול מצות קלות במקום מצות רגילות ואוכלי קיטניות יכולים לאכול פריכיות אורז
ובכלל נצלו את ימי חופשת הפסח ליציאה מן המטבח מן הבית לטיולים רגליים בחיק הטבע.