פסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

חדשות כיפה חברת "פסטה ריקו" 23/10/22 11:21 כח בתשרי התשפג

צילום: נמרוד סונדרס
צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

(לכ-4-5 מנות):

לרוטב:

2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה

1/2 צרור עירית

1/2 צרור עלי נענע

1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה

4 שיני שום קלופות

1/2 כוס צנוברים

50 גרם פתיתי פרמז'ן

1/2 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

לפסטה:

1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"

1 מיכל שמנת לבישול 15%

50 גרם פרמז'ן

גרידת לימון מחצי לימון

הוראות הכנה

קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. מוסיפים לקערת את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.

מגרדים את הפרמזן על החלק הדק בפומפייה וקולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים. מוסיפים את הפרמזן ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים.

מחממים סיר גדול עם מים ומלח. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

בסיר רחב ונמוך שמים את רוטב הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי העדפה אישית.

כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים יחד במשך 2-3 דקות.

מעבירים לצלחת, מגלפים מעל פרמזן בעזרת קולפן ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.

כתבות נוספות