קרואסונים

אמא רוסיה 16/01/07 00:00 כו בטבת התשסז

מצרכים

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

4 ביצים

50 גר´ שמרים

2 סוכר וניל

6 כפות שמן

6 כפות סוכר

1.5 כוס מים

חומרים לסירופ:

1.5 כוס סוכר

2 כוסות מים

1 סוכר וניל

הוראות הכנה

ללוש בצק. לא להתפיח. לחלק לשישה חלקים. כל חלק לרדד לעלה ולמרוח עליו 1/6 מחבילת מרגרינה רכה.

לקפל כמו בצק עלים (לקחת משני הצדדים ולקפל עד פס האמצע, אחרי שנוצר מלבן ארוך וצר לקחת משני הצדדים של המלבן ולקל שוב עד פס האמצע ואח"כ לקפל לשניים. ככה לעבוד עם כל החלקים. להכניס למקרר מכוסה למשך הלילה.מומלץ להניח את החלקים אחד ליד השני בתבנית גדולה ולסגור בתוך ניילון גדול כיון שהבצק תופח במשך הלילה ועלול לאבד את צורתו.

למחרת מרדדים כל חלק לעיגול, פורסים ל-12 משולשים ומגלגלים מהחלק הרחב לחלק הצר. אופים כרבע שעה בתנו רמחומם לחום בינוני עד שנהפך לזהוב בהיר.

בנתיים מכינים סירופ: מרתיחים את כל המצרכים עד שהכל נהפך לסירופ אחיד.

מיד אחרי האפיה כשהסירופ עדיין חם טובלים כל קרואסון בסירופ.

נשמר מצוין בהקפאה.

הערות

מתכון שעובר מיד ליד במושב כבר שנים.

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר