טחינה עדשים על מצע סלט טרי

ז בשבט התשעט
,
13 בינואר, 2019
13/01/2019 11:21
טחינה עדשים

טחינה עדשיםצילום: סיגל לנדהיים

פרווה
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

(לכ-3-4 מנות):

לתבשיל:

1/2 חבילת עדשים שחורות (250גר׳) מושרים במים פושרים לשלוש שעות

2 גזרים בינוניים קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום קצוצות או מגורדות

6-8 עגבניות שרי תמר

1 כפית שטוחה כמון

1 כפית שטוחה פפריקה

2 כפות שמן זית

מלח ים

פלפל שחור

לטחינה

1 כוס טחינה מעולה של אחוה

3/4 כוס מים

מיץ מרבע לימון

1/2 כפית שטוחה מלח ים

ערימת עגבניות שרי קצוצות דק דק

לסלט:

צרור גדול של כוסברה טרייה, שטופה וסחוטה מהמים

1 בצל בינוני

1/2 לימון

1 כפית שטוחה מלח ים

שמן זית

הוראות הכנה

להכנת התבשיל: מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל כשהשמן חם. מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים. מוסיפים כמון, פפריקה ושום ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ועגבניות, מערבבים.

כשהבצל הופך שקוף והרכיבים בתבשיל מתחברים, מוסיפים את העדשים המושרות והמסוננות. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לגובה שני ס״מ מעל התבשיל שבסיר. מבשלים על אש בינונית בסיר פתוח ומערבבים מפעם לפעם. התבשיל מוכן כשהעדשים מתרככות והמים נספגים לגמרי.

להכנת הסלט: קוצצים דק את הכוסברה והבצל, מוסיפים שמן זית בנדיבות. סוחטים חצי לימון ומוסיפים את המלח.

להכנת הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת טחינה שלא תהיה יבשה או נוזלית מדי.

בצלחת הגשה יפה יוצקים כמה כפות של טחינה מוכנה שתכסה את קרקעית הצלחת בשכבה נאה. מעל הטחינה מוסיפים כמות רצויה של תבשיל עדשים כך שיישארו שוליים של טחינה מסביב. מעל העדשים מניחים ערימה של סלט כוסברה ומשטחים ומעל הכל מוסיפים כמות של עגבניות שרי קצוצות. בוזקים קומץ של מלח גס ומזליפים שמן זית סביב.

המתכון באדיבות "אחוה". מתכונאי: חיים שתיים

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הרב צבי טאו צילום: מיכאל יעקובסון, ויקיפדיה

הרב טאו והרב ליאור יוצאים נגד האירוויזיון: "תופעות כאלה גם פוגעות בצורה קשה באושיות קיומנו"

קרא עוד