סגור

פילה דג במחבת עם קרסט תבלינים וירקות צהובים

ה בשבט התשפא
,
18 בינואר, 2021
18/01/2021 22:07
פילה דג במחבת

פילה דג במחבתצילום: גל בן זאב

פרווה
חצי שעה- שעה
בינוני

מצרכים

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 נתחי פילה דג מוסר ים במשקל 100 גרם כל אחד

שמן זית לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקראסט תבלינים:

1 צרור פטרוזיליה קטן

1 כוס פירורי לחם

4 שיני שום

מלח לפי הטעם

לתוספת:

12 תפוחי אדמה באטר צהובים

2 זוקיני צהוב

12 שיני שום

2 פלפלים צהובים

לימון פרוס

הוראות הכנה

לירקות:

1. מבשלים שיני שום בשמן זית ומעט מלח על להבה נמוכה עד שמתרככות

2. צולים תפוחי אדמה בתנור בשמן זית ומלח עד שמתרככים

3. שורפים פלפלים צהובים על הזג או הגריל או בתנור בחום גבוה מאוד עד שהקליפה חרוכה, מקלפים,ף מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות

4. חותכים את הזוקיני לחתיכות גדולות וצולים בשמן זית ומלח בתנור חם מאוד עד שמזהיבות היטב

5. חורכים פרוסות לימון בתנור עד שמזהיב.

לקראסט:

1. טוחנים הכל במעבד מזון לתערובת פירורים ירקרקה.

2. קולים על מחבת יבשה על להבה בינונית במשך כדקותיים עד שמזהיב קלות

לדגים:

1. מחממים שמן זית מחבת רחבה, מתבלים את הדג במלח ופלפל.

2. צולים על הצד של העור במשך כ-7 דקות מבלי להפוך.

3. במהלך הצלייה שופכים מן השמן החם על בשר הדגים בעזרת כף.

4. לקראת סיום הצלייה הופכים לדקה קלה ומיד הופכים חזרה.

בהגשה:

5. מוסיפים למחבת את כל הירקות הצלויים והמבושלים ומחממים יחד עם הדג

.

מפזרים מעל הדג את הקראסט הפריך ומגישים מיד.

המתכון באדיבות סולתם

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בעז ביסמוט בראיון לחדשות כיפה צילום: כיפה

בעז ביסמוט לבנט וסער: "לא מאוחר מידי אנא חיזרו הביתה"

קרא עוד