עוף מבושל בבירה

ז באלול התשסו
,
31 באוגוסט, 2006
31/08/2006 0:00
עוף מבושל בבירה

עוף מבושל בבירהצילום: shutterstock

בשרי
עד 10 דקות
בינוני

מצרכים

עוף חתוך למנות (אני שמתי 6 כרעיים)

מעט מחמאה

2 בצלצלים קצוצים

1/4 כוס קוניאק

בקבוק בירה

חבילת ריצ´ לבישול

250 גר´ פטריות מנוקות ופרוסות

חלמון ביצה

2 גבעולי סלרי (לא היה לי אז ויתרתי)

2 גבעולי טימין או מעט טימין יבש

הוראות הכנה

מטגנים את העוף עם מעט מחמאה (או שמן) משני הצצדים בסיר שטוח או במחבת עם דפנות גבוהות (אני עשיתי בסיר רחב). מוציאים לקערה.

מזהיבים בסיר את הבצלים, מחזירים את העוף, מוזגים קוניאק ומבעירים (נורא פחדתי מזה, אבל זה הצליח בקלות, וזרקתי אח"כ את הגפרור). יוצקים על העוף את הבירה, רבע כוס ריצ´, מעט פפריקה, סלרי וטימין. מביאים לרתיחה, ומוסיפים את הפטריות. מבשלים בערך שעה.

מוציאים את חלקי העוף לכל הגשה חסין אש (בעברית: תבנית בשרית), מכניסים לתנור כדי לשמור על החום (אני ויתרתי על השלב הזה, כי במילא אח"כ מחממים הכל על הפלטה).

מוסיפים לסיר (שאין בו עכשיו עוף כמובן) חצי כוס שמנת מתוקה. מרתיחים עד שהרוטב מצטצם לחצי. בקערה קטנה מערבבים חלמון עם מעט מהרוטב. מחזירים לרוטב ומערבבים (בלי להרתיח). יוצקים על חלקי העוף המחוממים ומגישים.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

נתניהו ביישוב אפרת צילום: איגור אוסדצ׳י

נתניהו על הכרזת ארה"ב: "מדיניות חשובה שמתקנת עוול היסטורי"

קרא עוד