גם ברמת החייל - מסעדה כשרה למהדרין

חוויה אמיתית קולינרית שכמוה טרם היכרתם, במסעדת שאלוט מהדרין בתל אביב

חדשות כיפה מערכת כיפה בשיתוף שרה תקשורת 12/04/18 10:04 כז בניסן התשעח

גם ברמת החייל - מסעדה כשרה למהדרין
מסעדת שאלוט, צילום: יחצ

במנות שמוגשות במסעדת שאלוט, אפשר למצוא את המטבחים היהודיים מהרי הקווקז וגיאורגיה ועד לתבשילים הרוסיים המסורתיים. השף והמסעדן מישה אמאייב, בעל ידי זהב וניסיון של הפעלת מסעדות כשרות ברחבי רוסיה, משרה את האופי החם והאדיב שלו בכל רחבי המסעדה.

שאלוט מציעה מטבח יהודי קווקזי ים תיכוני כשר למהדרין, עם מבחר מנות בצקים בעבודת יד, נתחי בשרים מובחרים בגריל ובצלייה ומאכלי דגים. בין המנות המסורתיות ניתן למצוא צ'ודו, שהוא מעין בצק פריך דקיק במילוי ירק, עוף או בשר, תבשיל עדשים גרוזיני בשם לוביו, ועוד שלל מנות מסורתיות מפתיעות העשויות ביד אמן.

בנוסף למנות המטבח המסורתיות המקום מציע מבחר מנות פתיחה עשירות וסלטים מגוונים על-פי פרשנות השף: פיש אנד ציפס, מנת חציל בטחינה מהודרת ושלל צלחות וקדרות צבעוניות וטעימות בליווי לחם קווקזי שנאפה בטאבון המקומי ומוגש עם רטבים מסורתיים.

המסעדה מעוצבת כחלל גדול ומואר בגופי תאורה בעיצוב אירופאי כבד, עם לבנים אדומות על הקירות, ריהוט אלגנטי והדבר הכי חשוב, מרווח ופרטיות בין השולחנות. נוסף לעיצוב, גם השירות במקום הוא אירופאי קלאסי, אדיב, חייכני ומוקפד מאוד אבל לא מעיק.