חמץ שלא מצליחה לנקות

חדשות כיפה רבני כושרות 16/04/24 21:17 ח בניסן התשפד

שאלה

שלום רב

בעת הנקיונות לפסח הבחנתי בחלק בתוך המקפיא שמלא בפירורי חמץ ישנים מאוד. החלק נסתר ולא ניתן לפרק את המקפיא כדי לנקות שם. ניסיתי מגוון דרכים וכולן נכשלו. אציין שמדובר במקרר יד שנייה, והלכלוך הצטבר שם שנים על גבי שנים והוא נוקשה מאוד ובלתי אפשרי להסירו- רק על ידי שבירת החלק הרלוונטי והשחתת המקפיא.

השאלה- האם אפשר לבטל את החמץ הזה (שכן הוא לא ראוי לאכילה)? האם אוכל להשתמש במקפיא בפסח? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

חמץ שאי אפשר להגיע אליו ולהסירו מוגדר בהלכה כ'חמץ שנפלה עליו מפולת', ואין חובה לבערו.

אם אפשר לפזר עליו חומר פוגם (לדוגמה: אקונומיקה, מסיר שומנים) עדיף לנהוג כך.

בברכה

יצחק דביר