תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/04/24 16:08 ב בניסן התשפד

שאלה

שלום רב,

יש לי עץ לימונים. בדרך כלל אני קוטפת עשרה לימונים וזורקת אחד לפח עם ברכה.

במידה ואני קוטפת כמות גדולה מאוד של לימונים- כמה אני צריכה לעשר.

והאם בכלל אני יכולה שלא לזרוק לפח, אלא לחלק לשכנים? הרי זה בל תשחית. כל אחד יהיה שמח לקבל לימונים ובאמת חבל לזרוק את זה לפח

תשובה

בס"'ד

שלום וברכה

א. את צריכה לקחת מהלימונים 1% ועוד מעט. (סה"כ כ 1.2 מהלימונים).

ב. יש לומר את הנוסח המופיע באתר של מכון התורה והארץ. עם ברכה.

ג. את ה 1.2% יש לעטוף בשתי שקיות ולהשליך לפח.

ד. את שאר המעשרות יש לתת ללוי ולעני או לחלל על ידי רשום בבית האוצר תמצאי באתר שכתבתי לעיל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .