כשרות לפטל מצופה

חדשות כיפה רבני כושרות 07/04/24 13:21 כח באדר ב'

שאלה

שלום וברכה, קניתי פטל מצופה שוקולד(franui) שרשום עליו שזה בהשגחת הרבנות הראשית למדריד אבל לא רשום על זה שיש כשרות של הרבנות הראשית לישראל ולא מצאתי את המוצר ברשימת המוצרים המיובאים של הרבנות הראשית לישראל, האם זה אכן כשר?

תשובה

שלום וברכה

אין לי מידע על כשרותו.

לפי החוק בישראל אסור לייבא מוצר כשר ללא אישור הרבנות הראשית לישראל.

בחו"ל מצויים זיופים רבים ואישור הרבנות מעיד על האותנטיות של הכשרות.

יש לציין שפטל הינו מוצר שבדרך כלל נגוע בחרקים רבים. את הייצור המדובר כאמור איני מכיר.

בברכה

יצחק דביר