הקצוות של הציצית קטן פרומים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 20:31 כח באדר ב'

שאלה

יש לי ציצית קטן של שבת וכיבסתי אותה , עכשיו הקצוות של הציצית נפרמו לי הם לא יחידה אחת.

האם הציצית כשרה ? האם אני יכול לגזור את הקצוות הפרומים בשביל שזה יראה יותר מסודר ושלא יגרום לפירום מלא של החוטים ?

אני כל היום עם ציצית קטן כולל שינה חוץ מאימונים ובשבת אני מחליף ציציות האם אני צריך לברך ביום שישי שאני שם ציצית של שבת ? ואחרי אימון שאני שם ציצית שוב ?

תודה רבה .

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. הציצית כשרה, אפשר לקשור את הקצה של החוט שלא יפתח עוד. אפשר גם להדביק את הקצה בדבק. יש מתירים לחתוך במספרים ויש שמקפידים לא לחתוך ציצית במספרים.

ב. אם אמנם רציתי להוריד ולא חשבת ללבוש שוב אז צריך לברך אבל אם הורדת רק למשחק מתוך ידיעה שתחזור ותלבש אין לברך שוב. אלא אם החלפת את הציצית שאז אפשר לברך

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ