לבטל ממזרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 20:38 כח באדר ב'

שאלה

כבוד הרב שלום, יש לי חברה שמוגדרת כממזרה אמא שלה הייתה נשואה ואז בני הזוג נפרדו אך לא התגרשו באופן רשמי, לאחר כמה שנים היא החלה בזוגיות אחרת ונולדו לה 3 ילדים 2 הילדים הראשונים מוגדרים כממזרים והקטן ביותר לא בגלל שהגרוש שלה ביקש להתגרש באופן רשמי כי הוא התחתן בשנית, האם הם נחשבים כממזרים הרי הם לא היו ביחד כבר שנים רבות וזו לא הייתה בגידה, ואם לא איך אפשר לערער על כך ברבנות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

על פי דין הראשונים ממזרים, זה שלא היו יחד לא אומר שהיא הייתה פנויה, אלא הייתה אשת איש שהרתה לזנונים. אם היא רוצה לערער על כך יש להתייעץ עם טוען רבני שיעיין בפרטי המקרה אולי יש נתונים לא ידועים. שאלת הבגידה איננה קובעת בדין של ממזרות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ