מצות שמורות כל שבעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 20:41 כח באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב.

למה מורים לאכול מצה שמורה בליל הסדר ובשאר הימים מתירים לאו דווקא מצה שמורה ?

השאלה שלי היא על שאר הימים. האם אין חשש ממשי במצה לא שמורה ? שכדאי לכולם להחמיר לאכול דווקא מצה שמורה כל שבעה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום ברכה

מצה לא שמורה אין בה חשש חמץ, השאלה היא מאיזה שלב צריך לשמר את המצות, מכיוון שנחלקו בכך הראשונים האם משעת הקצירה או לישה, על כן רבים החמירו במצות שמורות רק בליל הסדר והיו שהחמיר כל שבעה. ברור שמי שיכול לאכול כל שבעה רק מצות שמורות הרי זה עדיף.

בברכת חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ