אישות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 20:52 כח באדר ב'

שאלה

לצערי היו לי יחסי אישות עם מישהו פעם אחת לאחר 12 שנות גירושין. לא הלכתי למקווה והוציאו לי את הרחם, אין לי וסת. יש לי סכרת ולפעמים מהגירוד יוצא לי דם כך הסכרת משפיע עלי. השאלה מה עלי לעשות כדי לתקן את העוון. ללכת למקווה? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

המקווה לא מנקה את העבירה, ויש לעשות תשובה כדין, דהיינו להבין את האיסור ואת המעשה שנעשה, ויש להתוודות לפני הקב"ה על המעשה שנעשה, ויש לקבל על עצמך שלא יהיו עוד מקרים כאלו, ובודאי יש לתת צדקה לפחות סכום הגון אם אפשר לטהרת המשפחה או למקוואות.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ