קשר עם נו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/24 21:23 כח באדר ב'

שאלה

לא מזמן הכרתי מישהו למטרת זוגיות..

בשלב מסויים הוא אמר לי שאמא שלו נוצרייה ואבא שלו יהודי

הוא כן עבר ברית מילה,מאמין באלוהים ואמר שהוא מרגיש יהודי ושומר חגים וכשרות וצם בכיפור,

בנוסף הוא גם לא עבר טבילה ולא מאמין בישו או נו ג מנהגי נצרות או חוגג חגים של נוצרים.

השאלה שלי היא האם להכנס איתו לזוגיות תחשב התבוללות למרות הנסיבות? והאם אני צריכה להפסיק את הקשר איתו?

אשמח לעזרתכם, תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הוא אולי בחור טוב, אבל הוא מוגדר הלכתית כגוי לכל דבר עד שיעבור גיור כדין בישראל. למרות כל הדברים הטובים שכתבת אין אדם נעשה יהודי אלא אם עבר גיור בבית דין רבני בארץ ישראל. לכן ילך תחילה לגיור ואח"כ תוכלי לחשוב האם לשמור קשר, לא כדאי להיות בקשר כל זמן הגיור כדי שראשו יהיה פנוי לגיור והכניסה לעם ישראל.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ