אמונה במשבר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/24 11:51 יט באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב קוראים לי שילת אני בת 15 ואבא שלי נפטר לפני פחות מחצי שנה

אני הצלחתי להתחזק מזה ממש, האמונה והביטחון שלי בה׳ גדלו ממש כמובן שלפעמים יש שאלות אבל באופן יחסי אני בסדר גמור ב״ה

גם אחים שלי יחסית בסדר אבל הבעיה היא אמא שלי

היא הייתה מחוברת עליו מאוד,הוא היה הבעל הכי טוב שראיתי ושהוא נפטר כאילו משהו נשבר באמא שלי

האמונה שלה רק התחלשה

היא שואלת למה דווקא הוא למה עכשיו למה הוא לא פה למה הקבה לקח לי אותו

היא לא מצליחה לקבל את זה באמונה שלמה שהכל לטובה ואני לא יודעת מה לעשות בנידון

אני לא רוצה שהיא תהפוך לחילונית אני חושבת על זה רק ובוכה

אני רואה שלפעמים היא פתאום יוצאת עם מכנסיים מהבית היא אמרה לי שאם מתישהו יהיה לה מישהו אז היא לא רוצה להתחתן שוב אבל אסור חייב לשמור נגיעה היא לא רוצה להתפלל יותר כי בתקופה הקצרה שאבא שלי היה בבית חולים היא התפללה הרבה ומבחינתה כאילו הרבה לא הקשיב לה,לא שם עליה

זה באמת עושה לי לא טוב לחשוב על זה שהיא תלך בדרך אחרת אך אני לא יודעת מה לעשות כדי להחזיר אותה בתשובה, כדי שהיא תגדל ותצמח מזה

יש לך אולי רעיונות מה אני יכולה לעשות כדי לחזק לה את האמונה? להחזיר אותה לתלם?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני משתתף אתכם באבלכם על פטירת אבי המשפחה, ואי"ה יהיו לכם כעת שמחות רבות.

יש להבחין ביחסים שבין אמך ובינך שהם יחסים טבעיים שבין אמא ובת, יחסים אלו בנויים על רגשות פנימיים, ואין להם דבר עם האמונה בקב"ה, יש לכבד אמא בין אם היא שומרת תורה ומצוות ובין שאיננה שומרת תורה ומצוות, אלא מכיוון שהיא אמך ילדה אותך וגדלה אותך ב"ה והגעת לאן שהגעת. על כן דבר ראשון יש לנתק בצורה מוחלטת את שני הקשרים הללו. תאהבי את אמך מצד עצמה ולא מצד שמירת מצוות.

שמירת המצוות תהיה אי"ה כשהיא תראה שטוב לך ואת שלמה בדרכך, ברור שכל מי ששלם בדרך הנחמה על אסון היא קלה יותר המאמין רואה את הנצח ואת המהלך של עם ישראל שהוא הולך ומתקדם ואין אנו יודעים את כל הדרכים ואפילו שיש פעמים מכות ומכאובים אנו יודעים שזה לטוב לאדם. ועל כן הנחמה היא ג"כ מובנת יותר. על כן שדרי לך את חייך היפים מלאי תורה ומצוות, וזה נותן את הכח, אם השידור שלך לאמך יהיה אמיתי ויציב אמך ג"כ תבין שזו דרך האמת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ