שאלה על גניזה - המשך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/24 11:56 יט באדר ב'

שאלה

שלום,

שאלתי כאן - https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/1169565-1/

שאלה: לפעמים בעיתונים כתוב בעזרת האל, או האל יעזור עם זה, או כשהאל יחליט, או מתי שהאל ירצה וכדומה, האם צריך לגנוז את זה? תודה

והתשובה הייתה:

כיוון שאלו עתונים חלוניים ולא נכתב לשם קדושה, אין צורך לגנוז. אם אלו עתונים דתיים שנועדו ללמד תורה יש לגנוז.

השאלה היא - אם זה עיתון חילוני, אבל יש בו עמוד אחד של סוג של דבר תורה (כותב העמוד לא חובש כיפה) ושם כתוב "האל", האם צריך לגנוז את זה או שלא?

(מצד אחד זה עיתון חילוני, אך מצד שני בעמוד הספציפי הזה יש סוג של דבר תורה)

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר להניח במחזור נייר.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורהה והארץ