חיזוק בנושא כל מה שה' עושה הוא לטובה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/03/24 09:41 ז באדר ב'

שאלה

לרב שלום וברכה,

אשמח בבקשה לקבל דברי חיזוק למקרה מצער שקרה לי.. אימי אישה מבוגרת ואלמנה והחלטנו שהיא תעבור לגור בשכנות אלי ( יש לי רק עוד אחות אחת שמתגוררת בחו"ל), לכן מכרנו את דירתה הקודמת וחיפשנו דירה בסמוך אלי

הגענו למתווך ולמשפחה שהיו נראים אנשים אמינים ויראי שמיים, ולכן סמכנו עליהם בעיניים עצומות וגם לא ביצענו יותר מידי בדיקות ובירורים לגבי הדירה. זמן קצר לאחר שאימי עברה אליה התגלה לנו שיש נזק אדיר בדירה עצמה מבחינת צנרת ועוד כמה דברים שקשורים לבניין עצמו וכדי לתקן ולסדר זאת עלינו לשלם סכום כסף מאוד מאוד גבוה שאין ביכולתנו לעמוד בו ( הדירה נרכשה באותו סכום בדיוק שאימי מכרה את דירתה הקודמת וכמובן שהיו הוצאות נוספות מסביב וכו') לאחר ברור מעמיק שביצעתי מול השכנים בבניין בעלי הדירה ידעו על הנזק הרב בוודאות כיון שהייתה התנהלות שלמה בבנין על הנ"ל והם גם היו מעורבים בה , הם פשוט ראו שתי נשים תמימות, ( כי רק אני ואימי הגענו לדירה ורק אני זו שטיפלתי בכל הנושא) והחליטו פשוט לנצל אותנו, מאז שהתגלה העניין אני מאוד מוטרדת, כועסת על עצמי ומאוכזבת מאוד מהתמימות שלי, באמת שחשבתי שהם אנשים טובים ואמינים, לא עלה בדעתי שמישהו ירמה אותנו, אני מרגישה שבאיזשהו מקום אימי כועסת עלי, היא האמינה בי וסמכה עלי בכל נושא המעבר ופשוט עקב התמימות שלי סיבכתי אותה בצרות.. אמנם עדכנתי את העו"ד שטיפל בתהליך המכירה, אך אני לא חושבת שהוא יוכל לעשות כאן משהו ואין לי את הכוחות הנפשיים להתעסק עכשיו בתביעות וכו', אני מנסה כל הזמן לומר לעצמי שכל מה שה' עושה הוא לטובה ואם כך זה קרה משמיים כיוונו זאת, אבל קשה לי כל כך אני פשוט כועסת על עצמי , מרגישה אשמה וטיפשה.. איך אוכל לחזק את עצמי שהכל מידי שמיים?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם הכל בידי שמים אבל צריך לפעול עם הקב"ה. על כן נראה שתחשבי היטב לתבוע את הבעלים הקודמים ובכך תעזרי לאמך וגם לך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי