השבת אבידה ארנק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/24 16:14 ד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב, מצאתי לפני כמה חודשים ארנק בצבע כחול אדום ובתוכו סכום כסף, שאלתי האם זה נחשב סימן ואמרו לי שהכסף זה סימן ואני צריכה לפרסם מודעה, פירסמתי שלט במקום האבידה וכעבור כמה ימים ראיתי שריססו את השלט בצבע. חשוב לציין שאני גרה בשכונה לא הכי דתית שיש ואני בטוחה שאם אשים שוב יורידו כל פעם, מה אני צריכה לעשות? לשים שוב ושוב שלט, או אני יכולה לומר שהאדם התייאש כבר כי עברו כבר כמה חודשים..

אני מרגישה לא נעים לקחת את הכסף לצרכים האישיים שלי, אז אם אתן להוריי שיקנו בזה דברים לשבת, או לאחים שלי שהם אברכים זה עדיף?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אולי יש שם איזה רשת חברתית לאבדות. כדאי לפרסם לפחות שנה, ורק לאחר מכן לשים בצד סכום כסף שאם יבוא המאבד יהיה לתת לו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ