הכל כבד עלי וההורים לא מבינים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/24 16:18 ד באדר ב'

שאלה

ממש לא יפים ומתנהגת בצורה סליחה אבל ילדותית כמו טורקת את הדלת באמצע שאני מדברת או מאיימת בכל מיני דברים וכאלה כאילו כן אין לי מה לעשות עם זה

אני לא משו בלימודים ברוך השם מאוד חכמה אז הממוצא שלי גבוה יחסית 92.5 אבל אני רק עושה מבחנים ומאחרת כל הזמח קיצר ההורים ממש כועסים ויש להם בעיות עצבים זה מלחיץ אותי, לא אני לא מגזימה פעם אבא שלי הרביץ לאחותי מרוב כעס ואז היה סיבוך עם המשטרה מאז הוא ממש משתדל אבל אותה אישיות ככה זה

סליחה שאני נופלת עליך ככה אני יודעת שאין לך המון מה לעשות אל תציע לי לדבר עם היועצת עברתי את השלב הזה לא סומכת עליהן זה סתם מוזר

פשוט בידיוק גם ניפרדתי ממישהו שהייתי בקשר איתו והרגשתי שסוף סוף מישו מקשיב לי אבל סיימתי את הקשר כי אני 16 והוא 19 ואני לא בנויה עכשיו לזוגיות, גם אין לי כל כך חברות טובות, כאילו יש לי אבל הן שיטחיות מאוד אני כל היום חושבת על משמעות וכאלה ואם אומרים על זה מילה הן צוחקות מעדיפות להתעסק בשטויות והן מתרחקות לאט לאט מהדת

לא יכולה לחכות כבר למידרשה

סליחה הייתי צריכה לפרוק לא יודעת מה תעשה עם המידע הזה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראיתי את דבריך והם לא נעימים, אבל יסוד האדם הוא שהוא נותן לאחרים, לכן חפשי לך מקומות שאת יכולה להתנדב לעזור לאחרים (צעירים, זקנים או כל נצרך) הנתינה היא הדבקות בדרכי הקב"ה, ללכת בדרכיו מה הוא רחום אף אתה רחום, מה הוא חנון אף אתה חנון, מה הוא גומר חסדים אף אתה גומל חסדים. על כן ההדבקות בדרכי הקב"ה היא נותנת עצמה ומביאה את הגואל.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ