סבתא מופיעה בחלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/03/24 19:25 כט באדר א'

שאלה

שלום

סבתא שלי ואני היינו מאוד קרובות. אני הייתי הנכדה האהובה היחידה שבאה עליה עד סוף חייה עם הילדים שלי גם כשהייתה כבר מרותקת לגמרי ולא מגיבה הייתי באה והיינו מחבקים אותה ומנשקים אותה וגם הילדות שלי היו מחבקות אותה למרות שהיא כבר לא הגיבה לנו .

בהריון הקודם שלי חלמתי היא מופיעה חי בחלום והיא אומרת לי אני שומרת על התינוק אל תדאגי .

גם בלידה אני ממש הרגשתי אותה .

עכשיו אני בהריון ושוב היא הופיעה לי בחלום הפעם לא ברורה ואמרתי לה זאת את סבתא היא אמרה כן באתי להגיד לך שאני שומרת על התינוק אל תדאגי

האם זה הגיוני או שזה הדמיון שלי

תודה

תשובה

שלום

זה מאוד הגיוני. זה תת המודע שלך.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה של אדם קרוב.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ולעשות דברים טובים לעילוי נשמתו.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב