כבוד

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/03/24 12:16 ה באדר ב'

שאלה

שלום, איני יודע למי להפנות את השאלה כי לצערי אינני מכיר. חשוב לי בלב שיתייחסו אליי בכבוד מינימלי כפי שאני משתדל לתת לכל אדם. הרבה פעמים אני מבליג, אבל עם אישתי בעיקר ליד אנשים קשה לי להבליג ולא לריב איתה על זה אחר כך כשאנחנו לבד. אני לא רוצה לרדוף אחרי כבוד אבל זה חשוב לי. אומרים שמי שבורח מהכבוד הכבוד רודף אחריו אבל אם אני אנסה לברוח ממנו כדי שהוא ירדוף אחריי זה יוצא כאילו שאני בכל זאת רודף אחריו. אז הדרך היחידה לברוח באמת מהכבוד היא באמת לוותר עליו ולהסכים להרגיש מושפל לפעמים? ואז כשהכבוד ירדוף אחריי אני אולי ארגיש לא טוב כי בחרתי לברוח ממנו באמת? אבל הלב שלי אומר לי שכשאישה לא מכבדת את בעלה בטעות ליד אנשים הדבר פוגע בשני בני הזוג ובתדמית שלהם וגם אני אומר לעצמי שכשאני עומד על שלי אז אני יכול לשנות את הכיוון לכיוון טוב יותר אבל שוב אז אני כביכול רודף אחרי הכבוד. איך להתייחס לזה ומה לחשוב? בתודה, וכבד רב

תשובה

שלום

בנוכחות אנשים אחרים תבליג, גם התגובה שלך אם תגיבמיד תהיה מתוך כעס ולא תועיל הרבה. אח"כ תמצא את הזמן כששניכם לבד בבית ויש אוירה עניינית וטובה לשוחח עם אשתך על מה שקרה ולהסביר לה כמה שזה פוגע בך.