תפילין

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/03/24 20:51 ט באדר ב'

שאלה

היי שלום מה נשמע?אני עכשיו הנחתי תפילין הנחתי תפילין בשעה חמש וחמישים בערך שהיה עדיין אור בחוץ אבל היה גם הרבה חושך אז אני רק רציתי לדעת אם זה נקרא שזה תפילה לבטלה כי היה עדיין אור אמנם היה יותר חשוך זה היה שקיעה פשוט לא לגמרי אז רציתי לדעת אם חיללתי או אם לא תודה ושיהיה בשורות טובות.

תשובה

שלום לך,

מה שהיה היה .

בעתיד תשתדל להניח בבוקר ולפני שאתה אוכל. אם אינך יכול להניח תפילין בבוקר - לפחות אל תאכל צהרים כדי שהרעב יזכיר לך להניח תפילין. במלחמה כאשר לא יכולתי להניח בבוקר בזמן - כתבתי לי תזכורת בטלפון הנייד

בהצלחה ותזכה למצוות

דוד לוי