חזרה בתשובה אחרי שהייתה לי חברה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 15/02/24 13:28 ו באדר א'

שאלה

שלום הרב, אנסה לנסח את השאלה בצורה מכובדת אבל מתנצל אם לא יצא.

אני נער בן 16. לאחרונה ממש מתחיל לחזור בתשובה, לקחתי על עצמי כמה דברים, לומד תורה, באמת עושה המון ומרגיש בכל הגוף שלי את האהבה לקב״ה ומרגיש אותו בכל רגע בחיים שלי.

אבל הייתה לי חברה פעם ועשינו את מה שעשינו ועכשיו זה ממש יושב לי חזק על הלב כל יום.

וכשאני חושב לעתיד אני ארצה מישהי צדיקה וכמובן לשמור נגיעה לפני החתונה והכל ולעשות באמת הכל כדת וכדין, אבל מתלבט כי מצד אחד אני לא אשקר לאישתי העתידית ואומר לה שהיא הראשונה שלי, ומצד שני אני מפחד שהיא תפסול אותי בגלל זה.

1. מה לדעתך יש לעשות לגבי זה עם האישה בעתיד?

2,מה לדעתך אני יכול לעשות לגבי ההרגשה הזאת שקצת תשחרר ממני?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שאתה מתחזק ומשתדל להתקדם בכל התחומים בחיים שלך.

חז"ל מלמדים אותנו: "גדולה תשובה שמגעת עד כיסא הכבוד". זכות גדולה לחזור בתשובה, וכולנו צריכים להשתדל לחזור בתשובה בכל יום.

החשש שלך שלא תמצא זוגיות בגלל שבעבר הייתה לך חברה, לא צריך להטריד אותך. יש רבים מאוד שחזרו בתשובה ומצאו את זיווגם בקלות. כשם שה' מקבל אותך בתשובה גם אשתך לעתיד בעז"ה תקבל אותך בלי לחטט בכל מה שעשית בעבר. העיקר שתתחזק ותהיה שמח במקום שאתה נמצא.

ההמלצה שלי להסיר דאגה מלבך, לא להתעסק בשאלות הללו. להיות עסוק בעשייה חיובית מכל הבחינות, ולהאמין שה' יביא לך את האישה הטובה ביותר עבורך בזמן המתאים.

בהצלחה רבה בכל מעשה ידיך.