שאל את הרב

כשרות במקום העבודה

חדשות כיפה רבני כושרות 26/01/24 12:49 טז בשבט התשפד

שאלה

שלום,

אני עובד במקום בו יש עובדת שמכינה ארוחות בוקר.

המרכיבים כשרים, אך שאלתי היא בנוגע לעובדת-

אני לא יודע האם היה יהודיה.

האם זה יכול להיות בעייתי מבחינת בישול עכו"ם?

יש לציין כי יש הפרדה בין בשר לחלב בכלום, והכיריים המשמשים לבישול הם של אינדוקציה.

האם יש היבטים נוספים שעלי לחשוב עליהם לפני שאוכל?

תודה,

תשובה

שלום וברכה

גם כאשר כל המוצרים כשרים יש סוגיות רבות שנדרשות כדי שהמאכלים יהיו כשרים: תערובות בשר וחלב, הפרדה נאותה בין כלי המטבח, שימוש בכלים למאכלים חריפים, ברירת חרקים, שטיפת ירק עלים ועוד. אם מדובר במטבח גדול התקלות הללו מצויות במידה ואין משגיח.

אם המבשלת אינה יהודיה - יש איסור בישולי גוי על בישוליה.

בברכה

יצחק דביר

כתבות נוספות