מניעת הריון

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 10/01/24 23:38 כט בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב,

אני בחורה צעירה שנמצאת בזוגיות רצינית ואנחנו מתכננים להתחתן בשנה הקרובה.

אני לא מרגישה מוכנה נפשית להריון, ולא חושבת שארגיש מוכנה גם בעוד שנה שנתיים

האם מותר לדחות הריון כי האשה לא מרגישה מוכנה לזה מבחינה נפשית?

מאוד מפחיד אותי כל מה שבא ביחד עם הריון (תופעות הלוואי וכאב הלידה והצירים וכו') ואני לא מרגישה שאני רוצה ילד בזמן הקרוב.

מדובר מבחינתי בעול נפשי ופיזי שאני בפשטות לא חושבת שאעבור בטוב בכלל

תשובה

שלום וברכה,

בהצלחה רבה בקשר שלכם ובהכנה לקראת החתונה.

לגבי דחיית הריון אחרי החתונה לתקופה, זו מחלוקת פוסקי זמננו.

ולמעשה, יש להתייעץ באופן אישי עם רב שמכיר את הזוג כדי לקבל היתר לדחות הריון לתקופה מסוימת.

בהצלחה רבה.