שקרים

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 11/01/24 00:03 א בשבט התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני רוצה לספר לך בקצרה על מה שאני עוברת

שהייתי בת 16 הכרתי מישהו שלא היה בדת והסיפור איתו היה נורא הייתי מפחדת ממנו ומשקרת לו כל הזמן מהפחד שירים עלי יד וזה קרה שהרים ידיים אפילו עם זה שקרים קטנים הייתי משקרת וגם לא הייתי קרובה לדת בכלל

לפני כחצי שנה הכרתי מישהו חדש בן אדם באמת טוב ובעלת ערכים ולב טוב עם משפחה מסורתית שומרי שבת

הוא ממש מחזק אותי ומקרב אותי לדת התחלתי להתפלל ולברך כל פעם על אוכל ושתיה ולברך על אשר יצר וברכות השחר ועוד ואפילו הצלחתי לשמור כמה שבתות

ואני עושה התבודדיות ומדברת עם בורא עולם

אבל אני לא מבינה למה אני ממשיכה לשקר זה שקרים קטנים שמציקים כמו למשל שאמרתי לבן זוגי שאני הולכת להביא מיים והלכתי להביא ובדרך עשנתי סיגריה

או כמו למשל ששאלו אותי פעם אחת עם הדלקתי נר של שבת ואמרתי בהתחלה שכן ואחר כך התוודעתי שלא

אני חושבת שאני לא רוצה לאכזב ושהשקר יעזור לי לא לאכזב אבל אני מאכזבת והורסת

אני לא רוצה לשקר זה פשוט קורה לי לבד ואני לא רוצה שזה יקרה

אני מרגישה שבן הזוג שלי הוא הנשמה התאומה שלי שהוא הזיווג שלי והתיקון שלי בעולם הזה אבל אני לא מבינה למה אני משקרת לו תמיד

ואני לא מתכוונת ורוצה שזה יקרה איך אני יכולה לעצור את זה ולהגיד את האמת

אשמח לתשובה תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך שאת רוצה להיות יותר טובה, ובפרט להתחזק במידת האמת.

יש לך אתגר משמעותי, שאת צריכה לעבוד עליו.

באופן כללי, כדי לעבוד על תיקון של מידה מסוימת ישנם כמה דרכים. דעי, שעצם הרצון להשתפר בזה כבר מוליד כוח להצליח להתגבר.

מעבר לכך, לימוד החשיבות של מידת האמת, ושל גנות השקר, יכול לתת לך כלים כיצד להיות אחת שדוברת אמת.

תנסי ללמוד על החשיבות של הישרות בעולם. כמה זה משמעותי למען חיים ערכים ונעימים לסובבים אותך, זה בטוח יסייע לך להתגבר על נפילות קטנות.

אחרי שתלמדי על התחום, אין לי ספק שתהיי במקום טוב יותר. וגם תרגישי רגועה יותר בקשר שלך עם הבחור שאת איתו בקשר.

בהצלחה רבה,

הלל