הזמנה להקבלת פני משיח

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 10/12/23 21:45 כז בכסלו התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרבנים!

לא מעט מגדולי הדור יוצאים בהצהרה לא אחת שהמשיח נמצא חי וקיים ופועל בדור ובזמן הזה. שאלתי היא מדוע לא מכריזים ומזמינים את המשיח הנעלם לצאת מפלמוניותו ע"י הסברת הקבלת פניו ע"מ שירגיש רצוי ויוכל לגלות את הלוט מעל פניו? הרי כולנו מבקשים מהקב"ה שישלח משיחו, ומן הסתם צריך גם לצאת בקריאה למשיח לגלות עצמו, שהרי ללא הזמנה מפורשת לא יראה את פניו שכן ענו הוא?!

בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

אינני יודע מיהו מלך המשיח ספציפית, האם הוא כבר חי בדורנו ממש, ומתי ה' יחליט שהוא יופיע במלוא תפארתו.

לפי מה שלמדתי, התפקיד שלנו הוא לתקן את עצמנו מכל הבחינות, וכך נזכה להיות ראויים להופעת מלך המשיח. ייתכן שיש הרבה אנשים שהיו יכולים להיות המשיח אם הדור היה ראוי לכך. כמו שכתוב בתלמוד על חזקיהו, שהוא היה ראוי להיות משיח, אלא שהוא לא אמר שירה על הניסים שנעשו לו, אז הוא לא זכה לכך.

איננו צריכים לקרוא למשיח שיתגלה, זה יעשה ממילא כשנהיה ראויים לכך. כמובן שטוב להתפלל על כך לה', אך לא לנסות לקרוא למשיח שיתגלה.

מעבר לכך, חכמי ישראל כותבים בכמה מקומות, שיש תקופה של ימות המשיח. בתקופה הזאת עם ישראל שב לארצו ומחזיר את תפארתו בעיניי העולם. יש לעם ישראל תפקיד כלפי העולם כולו להביא את המוסר והיושר לעולם "כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים".

לסיכום, עיקר התפקיד שלנו הוא לנסות להרבות להיות טובים בכל התחומים, וכך נקרב את ביאת משיח צדקנו.