תפילין

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 07/01/24 19:42 כו בטבת התשפד

שאלה

שלום רב, אנו זוג דתיים שנוהגים לפי מנהגי עדות המזרח. בננו בקרוב ב"ה יגיע לגיל מצוות ואנו מעונינים לרכוש תפילין בשבילו. אח של אשתי הוא סופר סתם, מנוסה ,כותב ספרי תורה תפילין מזוזות , טובל כל יום במקווה. הוא כותב בכתב אר"י . אמר שהוא יודע שיש משהו שלא מקובל על הספרדים בכתיבה לכם הוא לא יעשה זאת. אלא יעשה כל מה שאפשר על פי מנהג הספרדים . וידאג לרכוש בתים ספרדיים בהכשר טוב. חשוב לנו לכבד אותו בכתיבת התפילין לבננו.

אבל השאלה החשובה לנו היא : האם בננו ייצא ידי חובה בתפילין בכתב האר"י?

או שעלינו לרכוש את התפילין מסופר סתם שהוא מעדות המזרח?

תשובה

שלום וברכה,

להלכה מי שאין בידו תפילין הכתובות על פי מסורת אבותיו, רשאי להניח תפילין הכתובות על פי מסורת אחרת, בין אם הוא אשכנזי או ספרדי, שהרי בסופו של דבר כל הכתבים כולם מרועה אחד ניתנו ואלו ואלו דברי אלוקים חיים.

אלא שבוודאי שלכתחילה ראוי לכל אדם לקנות תפילין שעל פי מסורת אבותיו, על כן עדיף שתקנו את התפילין ממי שכותב על פי מנהג הספרדים, או שתבקשו מהגיס שיכתוב לכם על פי הכתב שאתם נוהגים, שהרי בסופו של דבר ההבדל בין המנהגים הוא רק במס' אותיות.

ברכה והצלחה