האם זה רצוי או עדיף לחכות לאחרי המלחמה כדי להתארס זוג שהבן זוג חייל בקרבי

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 13/11/23 20:56 כט בחשון התשפד

שאלה

שלום אני אז אני יוצאת עם הבן זוג שלי כבר שנה וחצי וממש רוצינו ליתארס אך היתפרצה המלחמה והוא חייל קרבי ולכן החלטנו לחכות אחרי המלחמה כי אומר הרמבם שבשעת מלחמה אין נותנים לרגש לשלוט על האדם צריך ורצוי לנתק את הרגש ולא לחשוב על האישה או על המשפחה ככה שכל כולך בתוך המשימה כי שאתה מאורס הרגש יותר שולט בך ולכן קשה לך לפעול לפי המשימות שיש ולכן השאלה שלי אם זה בסדר לחכות לאחרי המלחמה ואם אפשר לקבל ברכה מהרב להצלחה ולשמירת החיילים שלנו

ובעזרת השם שבקרוב נתארס ונקים עוד בית נאמן בישראל

תשובה

שלום וברכה,

אנחנו באמת נמצאים בימים לא פשוטים ומאתגרים, אך אנחנו מאמינים שבעז"ה נצא מהם יותר חזקים ומאוחדים. ושהקב"ה ישמור את כל כוחות הביטחון והשבויים והשבויות, וכולם יחזרו לביתם לשלום בקרוב.

האויב האכזרי רצה למנוע מאתנו לבנות חיים של שמחה וחיים של ביטחון, בכל מרחבי ארצנו. על כן אנחנו חייבים להמשיך את חיינו באמונה ושמחה ולהמשיך להתארס ולהתחתן ולבנות משפחות לתפארת.

אני מאחל לכם, שבעז"ה תזכו גם אתם בקרוב לבניין עדי עד, בשמחה ובששון.

ברכה והצלחה