התייעצות בקשר להוצאת הלב לאדם קרוב

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/03/24 00:08 יא באדר ב'

שאלה

צוהריים טובים,

ברצוני לשאול דעת רב על העניין הזה: כשמשהו מציק ויושב על הלב איך אפשר לשתף אנשים קרובים בלי לדבר לשון הרע?

תוכל להסביר לי מהי נקודת דיבור לשון הרע?

איך אפשר להירגע ממשהו\י שמתנהגים אלייך כשק חבטות כבר תקופה ארוכה ומוציאים עלייך את הכעסים שלהם בלי שהם קשורים אלייך?

הדרך לשתף מישהו\י בשביל להוציא מהלב ולא להרגיש מועקות ועצבויות...

תשובה

שלום לך

לענ"ד דעתי , לכל אדם צריך להיות מישהו שיקשיב לו. רצוי אדם רחוק.

לאותו אדם אסור להאמין לסיפורים אבל אינו צריך לומר לו בפירוש שאינו מאמינו

הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל חושב שהבעל או האשה מתאימים לזה, במידה והם מסוגלים שלא להאמין לסיפור אלא רק להשתתף במצוקת המספר, להקשיב לו ולדעת שזה מה שהוא מרגיש אבל זו לא אמת לאמיתה.

לשאלתך השניה - כאשר מישהו מוציא עליך את הכעסים - תערוך חשבון נפש של עצמך ותקבל באהבה ייסורים מכפרים.

בהצלחה דוד לוי

כאשר