נדרים בשעת מריבה עם אשתי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 21/12/23 21:42 ט בטבת התשפד

שאלה

אני ואישתי רבנו ובתוך הריב אני נדרתי נדר, בשעת הנדר עצמו היה לי כמו סוג של חרטה על עצם אמירה לשון "נודר" ובמחשבה עלה לי "בלי נדר". ועוד שאח"כ אמרתי בפה "בלי נדר". האם הנדר חל?

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שאתה רוצה לחזור בתשובה.

דע לך, שלא טוב לנדור נדרים. מציע לך שתקבל על עצמך שמהיום אתה כבר לא נודר נדרים.

במיוחד בשעת כעס עדיף לא לדבר יותר מדי, אלא ללכת למקום להירגע ואחר כך לחשוב איך אתה רוצה להגיב.

לגבי הנדר עצמו, אם אמרת משהו בנדר אפילו שלא חשבת על כך, זה חשש נדר. ולכן הדרך להתיר את הנדר, זה לעשות התרת נדרים. עליך: למצוא 3 אנשים, שאחד מהם מבין בהלכות נדרים, לפרוט בפניו את את הנדר. ולדאוג שהוא ימצא לך פתח להתיר את הנדר (כגון, שתסביר לו שאם היית יודע את ההשלכות של הנדר לא היית נודר), ואז הם מתירים לך את הנדר, באמירת: "מותר לך" 3 פעמים.

מאחל לכם שתזכו לשלום בית, ולא תדור נדרים,

בהצלחה רבה