כשרות דגים

חדשות כיפה רבני כושרות 03/07/23 09:23 יד בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב

אני חיה כרגע בארהב

ואני נמצאת באיזור שאין בו דגים (סלמון/אמנון) עם חותמת של כשרות

יש לי שתי אופציות שמצאתי -

1 דגים טריים עם קשקשים שאפשר למצוא

2 יש חברה מסויימת שיש בה אותו סוג של דג, על אריזה אחת מצויין שהדגים גדלו עם שרימפס ולבסטרים ועל אריזה אחת לא מצויין

רציתי לדעת האם מותר לי לאכול מהדגים עם הקשקשים הטריין או מהדגים שלא רשום על האריזה שהם גדלו עם שרצים ?

תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום וברכה

רק מדגים שיש עליהם קשקשים מותר לאכול,

אך יש לשים לב לבעיית התולעים הפנימיים המצויה בדגים, ולנקותם בהתאם.

תוכלו לראות על כך בהרחבה במדריך הכשרות לחו"ל:

https://www.kosharot.co.il/%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%97%D7%95%D7%9C

בברכה

יצחק דביר