שיעור מים אחרונים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/23 06:40 ב בתמוז התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לא מזמן התברר לי שמרן כתב שמים אחרונים עושים רק פעם אחת (הכוונה שבעשיית המים אחרונים שופכים מים פעם אחת על כל יד) ועד היום עשיתי 3 פעמים על כל יד, לא באופן של נטילת ידיים, אלא בלי כלי וכו.., רציתי לדעת אם מה שעשיתי עד כה נחשב כמים אחרונים,

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש מחלוקת גדולה לגבי מים אחרונים בימינו, והעיקר הוא להוריד מלח סדומית, על כן מה שהיה בעבר אין לדון עליו, ומכאן ואילך תשתדל לעשות בכלי פעם אחת, אבל צריך לדעת שזו השתדלות מכיוון שיש פוטרים וטוב לומר שעושה בלא נדר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ