דת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/23 06:37 ב בתמוז התשפג

שאלה

עד עכשיו לא ידעתי על האיסור להשתמש בפה על מנת לנקות דם נפצע ורציתי לדעת איך לכפר על העוון וכמובן שאפסיק לעשות את זה, תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שלא ידעת יש בכך גדר של שוגג או אנוס, ועל כן כדאי רק ללמוד היטב את הלכות דם (יש הבדל אם הדם יצא או לא) להתחרט על המעשה ולהתוודות על כך ולקבל על עצמך שיותר לא תעשה כן. וכדאי לתת צדקה. ככל דרכי תשובה שהרמב"ם מנה בהל' תשובה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ