לוח הנצחת זכר קרובי משפחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/06/23 21:04 כו בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

סבים, סבתות ודודים (ז''ל) שלי ושל רעייתי קבורים באוקראינה לפני זמן רב.

כל נסיונותיי לאתר את מקומות קבורתם בבתי עלמין עלו בתוהו.

נודע לי שקיימת אפשרות להנציח את זכרם ע''י קיבוע לוח זיכרון עם שמותיהם בבית העלמין בארץ שבו קבורים הוריינו ז''ל (למשל על המצבות) וכמובן לתרום לעילוי נשמותיהם.

השאלה היא: האם להתקנת הלוח הנ''ל יש משמעות מבחינת ההלכה או שזה חסר טעם?

לתשובתך המפורטת אודה,

אלכס

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין להגדיר כחסר טעם, אבל אין צורך להוציא הוצאות כספיות לכך. אם אתה רוצה לעשות לעילוי נשמתם ראוי להרבות בשעורי תורה או סדורים/ חומשים לבית כנסת, או צדקה לעניים כל אלו עדיפים מלוח זיכרון.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ