כפיתיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/07/23 20:44 כז בתמוז התשפג

שאלה

שלום הרב רציתי לציין שאני זכיתי וזוכה להתקרב לה׳ כבר 3 שנים ורציתי להתייעץ על משהו שקרה לפני כשנה וחצי התחזקתי בתפילה הגעתי ממש למצב של כוונה ודביקות כזאת וההיתי מגיע למצב שאני מעריך בתפילה מתוך רצון וחשק ואחרי כמה חודשים כאלו התחלתי לחשוב מחשבות שאולי לא חתמתי את הברכה ונלחצתי ושאלתי מה לעשות אמרו לי לחזור על אותה ברכה או לחזור על התפילה אם סיימתי אותה וככה עשיתי וזה הכניס אותי לעצבות ועייפות כזאת שלא קיימתי את המצוה ועד היום פחות חלש כי החלטתי אחרי התייעצות אם רבנים גדולים לא לחזור על זה אבל זה ממשיך להטריד אותי רציתי לשאול האם באמת יש לי מה לפחד? האם זה מציאותי שבן אדם שמתפלל מתוך סידור ידלג על ברכה או לא יחתום אותה? והאם אפשר להתרפאות מזה ולהנות מהמצוות ולא לפחד מהם?

תשובה

לא להתעסק בעבר,

להתפלל מילה מילה מתוך סידור עם אצבע על השורה

כך לא יהיו שום ספקות

אגב, גם בלי שמתעוררים ספקות צריך להשתדל להצביע על מה שמתפללים, זה עוזר לא להשיח את הדעת מהתפילה.

בברכה,

דני ארגמן