מהות החיים

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 04/06/23 08:38 טו בסיון התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

באחת התשובות עלה הרעיון שלאל היו שתי אפשרויות לתת לאדם. הסתר פנים מוחלט ולהניח לאדם לחיות את חיו עם אפשרות בחירה של טוב ורע. האפשרות השנייה לתת לאדם כל מה שניתן אבל האדם כנראה צריך לציית בצורה עיוורת. זה כנראה כמו סטטוס של מלאך. מכיוון שכמה פעמים הפרוייקט הזה נכשל. נפילים, המבול, . . זה נראה כמו פרוייקט שעדיין! לא ממש הצליח ואנחנו בעצם אלו תחת הניסיון הנואש הזה להגשים את רצון האל ולהצליח סוף סוף .השאלה העולה, האם זה לא ברור שאחריי כמה אלפיי שנים של הסטוריה אנושית הפרוייקט הזה נחשל? לא שיש לנו ברירה ובחירה. אנחנו כלים במשחק האכזרי הזה. האם האופציה השניה לא הרבה יותר טובה והגיונית במחיר של חופש הבחירה. רוב ההחלטות של בניי האדם הם בלאוו הכי החלטות רעות. כשיגיע המשיח ויסתכלו אחורה על ההסטורייה, מה הם יראו? רוע בלתי נתפס, אכזריות, מאות מיליונים של קורבנות שרובם יהודים. האם זה המחיר שהעם היהודי היה צריך לשלם? יכול להיות שאין אלטרנטיבה יותר טובה מהיהדות אבל קשה לי להגיד שהיהדות היא התאורייה הסופית והכי טובה שקיימת בייקום הזה.תודה על הסבלנות.

Get Outlook for Android

תשובה

לדעתי זה הכל עניין שלך עין טובה כלומר באילו משקפיים מסתכלים על העולם

ברור שיש רוע, השאלה מה יש יותר.

אני מסכים שרוב בני האדם לא מספיק חושבים על החיים ועל פעולותיהם ובחירותיהם אבל מאמין בחינוך גם אם הוא לוקח מאות שנים